Nyheter och pressrum

Nyhetsbild

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Vi delar med oss av kunskap och information till kommuner och företag som vill lära sig mer om vård och stöd vid psykisk ohälsa.

April 30, 2024
Fem min

En god behandlingsallians

I det här nyhetsbrevet vill vi besvara några frågor från våra uppdragsgivare som handlar om digital behandling ur olika perspektiv. Grunden i all behandling är en stark behandlingsallians mellan psykoterapeut och klient oavsett om det gäller digital eller fysisk terapi. Våra klienter söker för en rad olika livsproblem, allt från långvarigt skadligt bruk eller till olika former av psykisk ohälsa och samsjuklighet.
Göran Krafft
Marknad
Läs mer
March 27, 2024
Fem min

Alkohol- den skadliga njutningen

Alla som arbetar med att hjälpa människor ur skadligt bruk och beroenden har stor kännedom om riskerna och skadorna av alkohol. I höstas presenterade Socialstyrelsen en uppdatering av riktlinjer för gränsvärden av riskbruk. I dessa nya riktlinjer anges ingen nedre gräns för när alkohol inte kan vara skadligt. Vad innebär detta? Hur mycket dricker vi och hur ska konsumtionen kunna minska? Vilka är de positiva aspekterna av alkohol?
Göran Krafft
Marknadsansvarig
Läs mer
January 30, 2024
2 min

Access duo 2024-Vad är på G?

2024 började med mycket fokus på tilltagande konflikter i omvärlden och ett vinterväder med stark kyla, snökaos med stora trafikproblem och nu senast ett avslöjande att det brukas narkotika i riksdagspartiernas kanslier. Ingen vidare bra start kan tyckas.‍För oss på Access duo har året däremot börjat bra. Vi har en ökande tillströmning av klienter som upptäcker fördelen med digital behandling med stöd av samtalsterapeuter via videdeosamtal.
Göran Krafft
Marknad
Läs mer
December 12, 2023
2 min

Iris familjehemsvård & Access duo- ett lyckat samarbete

Iris Familjehemsvård är en konsulentstödd verksamhet som passar ungdomar och vuxna med skadligt bruk, beroende och/eller psykisk ohälsa med behov av ett litet, familjärt sammanhang. Familjehemsvården och Access duo har under en tid etablerat ett välfungerande samarbete för klienter som placeras i familjehem och som behöver behandling som komplement under sin familjehemsvistelse.
Göran Krafft
Marknad
Läs mer
October 17, 2023
3 min

Tillgänglig, flexibel och patientsäker behandling 

Allt fler kommuner spås gå med stora underskott p.g.a. inflation, ökade pensionskostnader samt ökade kostnader för energi, räntor. För människor med skadligt bruk, beroenden och psykisk ohälsa blir det sannolikt svårare att få hjälp. Erfarenheten visar också att i kärva ekonomiska tider ökar antalet hjälpsökande.
Göran Krafft
Marknad
Läs mer
September 19, 2023
3 min

Relationsutmaningar vid skadligt bruk och beroenden

Relationsproblem är ofta en tragisk och komplex följd av skadligt bruk och beroenden av såväl alkohol, narkotika som spel och sex. Problemen påverkar inte bara individen själv utan även hens relationer och nätverk. Skadligt bruk kan underminera kärleksfulla relationer och skapa konflikter som är svåra att lösa och läka.
Göran Krafft
Marknad
Läs mer
June 14, 2023
10 min

Samsjuklighetsutredningen

Vi önskar er alla en glad sommar med mycket vila och roliga äventyr. Innan vi går på ledighet vill vi passa på att påminna lite om arbetet som pågår kring Samsjuklighetsutredningens förslag om en förändrad missbruksvård och hur en digitaliserad vård och behandling kan bidra i det arbetet.
Josefine Gutö
Samtalsterapeut
Lowe Eriksson
Behandlingsansvarig
Läs mer
April 28, 2023
5 min

Det digitala samtalet-möjligheter och utmaningar

Access duo arrangerade tillsammans med Johan Edbacken från Psykologpartners, ett webbinarie om det digitala samtalets utmaningar och möjligheter. Under webbinariet tog Johan bland annat upp vad man bör tänka på i form av förberedelser, hur man skapar kontakt i ett digitalt samtal samt vikten av efterarbete.
Josefine Gutö
Samtalsterapeut
Göran Krafft
Försäljningsansvarig
Läs mer
Kontakta oss
Vi finns här för att hjälpa dig. När du kontaktar oss hör vi av oss inom 24 h.
Kontakta oss