January 30, 2024
5 min read

Access duo 2024-Vad är på G?

Göran Krafft
Marknad

2024 började med mycket fokus på tilltagande konflikter i omvärlden och ett vinterväder med stark kyla, snökaos med stora trafikproblem och nu senast ett avslöjande att det brukas narkotika i riksdagspartiernas kanslier i Riksdagen. Ingen vidare bra start kan tyckas.

För oss på Access duo har året däremot börjat bra. Vi har en ökande tillströmning av klienter som upptäcker fördelen med digital behandling med stöd av samtalsterapeuter via videosamtal. Flera söker hjälp för olika beroenden och skadligt bruk men även oroliga anhöriga hör av sig för rådgivande samtal eller stödsamtal för att hitta hälsosamma förhållningssätt till sina nära.


2024 började med att Access duo vann två anbudsförfrågningar gällande ramavtal kring öppenvårdsbehandling. Det ena är med Stockholms stad för öppenvårdsbehandling i grupp, öppenvårdsbehandling för kvinnor och individuell samtalsbehandling. Det andra är med Lunds universitet genom behandling för medarbetare med skadligt bruk.
Vidare har vi inlett ett samarbete med Sävsjö kommun i form av ett pilotprojekt under ett år. Det innebär att klienter i Sävsjö får tillgång till digital öppenvård med särskilt fokus på täta uppföljningar tillsammans med handläggare och klient för bästa resultat. Pilotprojekten genomförs till en lägre kostnad.

Flera intressanta aktörer söker samarbete med Access duo. Dels för att använda plattformen för egna behandlare, dels för att bredda sitt eget erbjudande med digital eftervård och digital behandling som komplement. Det är tex familjehem, HVB-verksamheter och några företagshälsor.
Vår försiktiga analys är att allt fler upptäcker enkelheten, flexibiliteten och den höga tillgängligheten samt möjligheten att snabbt få en kostnadseffektiv behandling.

Kontakta oss gärna!

Om du har klienter i behov av digital öppenvårdsbehandling, kontakta Lowe, 08-578 171 21, lowe.eriksson@accessduo.se

Vill du diskutera pilotprojekt eller få en presentation via Teams, kontakta Göran Krafft, 070-549 05 55, goran.krafft@irisuc.se

Bästa hälsningar från oss på Access duo!

Share this post
Göran Krafft
Marknad
Kontakta oss
Vi finns här för att hjälpa dig. När du kontaktar oss hör vi av oss inom 24 h.
Kontakta oss